Mus jaglano-brzoskwiniowy - przepis

Mus jaglano-brzoskwiniowy

Mus jaglano-brzoskiwniowy to przepis, z którym można eksperymentować. Brzoskwinie można zamienić dowolnymi owocami świeżymi lub z kompotu/syropu.
Zamiast owoców można dodać kakao lub słodszy karob.
Można też wypróbować różne rodzaje mleka (kokosowe daje dość wyraźnie wyczuwalny posmak kokosa).
Jeśli zostawimy i zmiksujemy imbir, całość nabierze lekko pikantnego smaku.

słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 4,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 2 min
  • Czas gotowania: 10 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 250ml mleka roślinnego (ja użyłam kokosowego)
  • nieduża miseczka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2-3cm kawałek imbiru
  • 2 spore brzoskwinie
  • 1 łyżeczka sezamu
  • 4 suszone morele

Przygotowanie

Zagotować mleko z imbirem, dodać ugotowaną kasze jaglaną, suszone morele, sezam i pogotować kilka minut. Wyciągnąć imbir, dodaj obrane brzoskwinie i zmiksuj. Przełóż do miseczek i podawaj ciepłe.

Tagi:

1 komentarz

  1. iza 24 stycznia 2014 at 15:59 Reply

    pysznie wygląda

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj iza Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *