Nalewka malinowa - przepis

Nalewka malinowa
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (5 głosów, ocena: 3,20)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
  • 5 kg malin
  • 4 kg cukru
  • 1 l spirytusu

Przygotowanie

Maliny zmieszać z cukrem i trzymać na słońcu 2 dni, najlepiej w szklanych pojemnikach. Od czasu do czasu mieszać, aby cukier się rozpuścił. Wycisnąć sok odfiltrowując resztki owoców i pestki. Dodać spirytus. Przelać do butelek. Odczekać przynajmniej 3 miesiące. Nalewka wychodzi gęsta, nieprzezroczysta i bardzo słodka. Idealna po przemarznięciu jako środek zapobiegawczy przeciwko przeziębieniu.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *