Pierniczki - przepis

Pierniczki
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 3 łyżeczki kawy inki
  • 1/2 łyżeczki sody
  • olej do wysmarowania blachy

Przygotowanie

Miód podgrzać z cukrem, margaryną i przyprawami. Wymieszać z mąką. Zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować na pożądaną grubość. Powycinać pierniczki, ułożyć na wysmarowaną olejem blachę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170' około 10-15 minut.

Pierniczki po upieczeniu twardnieją. Z powrotem stają się miękkie po około 2-3 tygodniach.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *