Polewa czekoladowa - przepis

słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Poziom trudności: łatwe
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 łyżeczka wody
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 jajko

Przygotowanie

Margarynę rozpuścić. Dodać wodę. Potem cukier i kakao. Ciągle mieszać i starać się podgrzewać. Nie gotować! W momencie uzyskania w miarę jednolitego płynu odstawić do ostudzenia. Kiedy będzie lekko ciepłe, wbić jajko i dobrze wymieszać a najlepiej zmiksować.

Polewa jest mocno kakaowa, a dobrze wykonana zostaje lekko półpłynna.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *