Przecier pomidorowy - przepis

Przecier pomidorowy
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (20 głosów, ocena: 4,30)
Loading...

Składniki

  • Czas gotowania: 15 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • 1,5 kg pomidorów
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Pomidory umyć, pokroić, usunąć twarde włókna przy szypułce. Włożyć do naczynia miksującego i gotować 15 minut w temperaturze Varoma na obrotach 3-4. W czasie gotowania dodać sól i kilka razy zwiększyć obroty na turbo na kilka sekund. Gorący przecier przelać do słoiczków, dobrze zakręcić i obrócić do góry dnem do ostygnięcia.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany.