Śledzie w oleju - przepis

Śledzie w oleju
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 4,50)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 20 min
  • Czas gotowania: 3 godz
  • Poziom trudności: łatwe
  • 8 matiasów
  • 2 cebule
  • 1 cytryna
  • przyprawy: sól, 1-2 łyżeczki cukru
  • olej

Przygotowanie

Matiasy moczyć w wodzie 2-3 godziny, następnie osuszyć i pokroić na 3-4cm kawałki.
Cebule pokroić w pół krążki, lekko posolić, skropić sokiem z połowy cytryny, posypać cukrem i odstawić na 1 godzinę.
Śledzie ułożyć na półmisku. Skropić sokiem z pozostałej połowy cytryny. Na wierzch ułożyć cebulę i zalać taką ilością oleju, żeby wszystko przykryła.
Odstawić choć na chwilę do lodówki.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *