Smażony kabaczek - przepis

Smażony kabaczek
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (3 głosów, ocena: 3,33)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 10 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe
  • 1 młody mały podłużny kabaczek
  • sól
  • jajko i bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Kabaczek umyć, pokroić na plasterki 1-2cm i lekko posolić. Obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni.

Świetny jako ciepła przekąska.

Zamiast kabaczka można użyć cukinii.

Tagi:

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *