Składniki
- Czas przygotowania: 20
- Czas gotowania: 40
- Ilość porcji: 4
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Magda G.
- opakowanie ciasta francuskiego
- 3 jaja
- 300 ml mleka
- 300 g startego żółtego sera
- 2 małe pory
- 300 /400 g pokrojonego w kostkę boczku
- puszka kukurydzy
Przygotowanie
Boczek pokrojony w kostkę wrzucamy na patelnię i smażymy aż do wytopienia tłuszczu. Przekładamy do jakiejś miseczki. Pory myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy (już poprzecznie) na niezbyt cienkie paski (ok.5mm). Wrzucamy na pozostały po boczku tłuszcz i smażymy do miękkości.
W misce roztrzepujemy 3 jajka, dodajemy mleko, starty żółty ser i kukurydzę i mieszamy.
Dodajemy ostygnięty boczek i pory.
Formę do tarty smarujemy tłuszczem, nakładamy ciasto francuskie i wlewamy masę.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok.40 - 50 min.
Tagi: boczek, ciasto francuskie, kukurydza, por, ser
Skomentuj ten przepis