Rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkami - przepis

Rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkami
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (4 głosów, ocena: 4,75)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 25 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jabłko
  • 1 białko
  • przyprawy: cukier, cynamon

Przygotowanie

Pomysł na szybki podwieczorek albo przekąskę do kawy.
Ciasto francuskie przeciąć w poprzek oraz wzdłuż na 4 równe prostokąty. Następnie każdy z powstałych prostokątów przeciąć wzdłuż na 3 części a potem każdy z 12 małych prostokątów na ukos tak, by powstały dwa trójkąty. W sumie będzie ich 24. Przy najkrótszym boku trójkątów ułożyć po kawałku obranego jabłka, posypać go cynamonem. Zwijać trójkąty ciasta od najkrótszego boku ku wierzchołkowi. Każdy posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 150'C ok. 20-25 min. aż będą złote.
Do środka zamiast jabłek można włożyć dowolne owoce, nutellę, musy lub dżemy owocowe.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *