Rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkami - przepis

Rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkami
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (4 głosów, ocena: 4,75)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 15 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jabłko
  • 1 białko
  • mąka do podsypywania
  • przyprawy: cukier, cynamon

Przygotowanie

Pomysł na szybki podwieczorek albo przekąskę do kawy.
Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Pociąć wzdłuż na ok. 6cm paski, następnie pośrodku w poprzek. Każdy z powstałych prostokątów przeciąć tak, by powstały dwa trójkąty. Przy najkrótszym boku trójkątów ułożyć po kawałku obranego jabłka, posypać go cynamonem. Zwijać trójkąty ciasta od najkrótszego boku ku wierzchołkowi. Każdy posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w piekarniku nagrzanym do 150'C ok. 15-20 min.
Do środka zamiast jabłek można włożyć dowolne owoce, nutellę, musy lub dżemy owocowe.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany.