Brukselka w sezamie - przepis

Brukselka w sezamie
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (6 głosów, ocena: 4,67)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 20 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 0,5kg brukselki
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki sezamu
  • sól, cukier

Przygotowanie

Brukselkę obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie z odrobiną cukru około 5 minut. Odsączyć z nadmiaru wody i pokroić na pół. Przełożyć na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyć ok. 7 minut, następnie dosypać ziarna sezamu i smażyć jeszcze ok. 3 minuty. Podawać na ciepło.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *