Camembert z żurawiną - przepis

Camembert z żurawiną
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe
  • 2 sery Camembert (najprostsze, bez dodatków)
  • 1 jajko
  • garść bułki tartej
  • odrobina oleju do smażenia
  • żurawina do podania


Przygotowanie

Schłodzone sery obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju na średnim ogniu z każdej strony do momentu lekkiego zrumienienie. Ser powinien być w środku miękki i ciepły.
Żurawina dodaje mu lekkiego słodkawego smaku.

Tagi: ,

1 komentarz

  1. whiness 7 października 2012 at 13:49 Reply

    Uwielbiam pieczonego camemberta. Niewiele jest rzeczy, które smakują lepiej niż gorące wnętrze sera…

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *