Chili con carne - przepis

Chili con carne
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 4,00)
Loading...

Składniki

  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 0,5 kg mielonej wieprzowiny lub wołowiny
  • cebula
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 łyżki oleju
  • puszka pomidorów w kawałkach
  • strąk czuszki
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: chili w proszku sól, pieprz, ew. inne (chili con carne Kotanyi)

Przygotowanie

Cebulę obrać, umyć, drobno posiekać. Olej rozgrzać. Podsmażyć cebulę, aż będzie lekko szklista. Dodać mięso. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w małe kawałki. Dodać do mięsa razem z fasolą i pomidorami. Warzywa z mięsem dusić pod przykryciem, aż do odparowania pomidorowego soku. W trakcie duszenia dodać obrany i zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką i co kto
lubi. : tabasco, pieprz cayenne itd.

Podawać z ryżem, pieczywem lub tortillą.

Tagi: , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *