Chrupiące szparagi - przepis

Chrupiące szparagi
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 10 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • pęczek zielonych szparagów
  • 100 ml mąki
  • 2 jajka
  • 150 ml bułki tartej
  • 50 ml tartego parmezanu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce i oprószyć mąką. Następnie obtoczyć w roztrzepanych jajkach a potem w bułce wymieszanej z parmezanem, solą i pieprzem. Ułożyć na blasze i piec na złoto w piekarniku nagrzanym do 220'C ok. 7-13 minut.
Świetnie smakują z sosem holenderskim.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *