Cukinia pieczona w chrupiącej posypce - przepis

Cukinia pieczona w chrupiącej posypce
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (6 głosów, ocena: 4,17)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 20 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 3 niewielkie cukinie
  • 6 łyżek tartego parmezanu
  • 4 łyżki mielonych migdałów lub bułki tartej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • oliwa

Przygotowanie

Piekarnik nagrzać do 230 stopni. Cukinię pokroić na plasterki o grubości około 1 cm. W misce wymieszać tarty ser, bułkę tartą lub mielone migdały oraz suszone oregano.
Cukinię oprószyć solą, wysmarować oliwą, obtoczyć w posypce, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec przez około 15 - 20 minut na złoty kolor.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *