Kapusta po chińsku - przepis

Kapusta po chińsku
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 15 min
  • Czas gotowania: 45 min
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 1kg białej kapusty
  • 30 dkg pieczarek
  • 40 dkg piersi z kurczaka
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • panierka do mięsa: 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, 1 łyżka chili (można zmniejszyć ilość bo jest bardzo ostre)

Przygotowanie

Kapustę pokroić w kwadraty 1-2cm, pieczarki w plasterki, mięso w długie wąskie słupki.
Pieczarki udusić z 4 łyżkami sosu sojowego aż wyparuje sok a pieczarki będą brązowieć. Odstawić.
Mięso obtoczyć w panierce i szybko obsmażyć na 2 łyżkach oleju obracając, bo łatwo przywiera (w razie konieczności dolać olej). Po 5 minutach smażenia dodać ok. 2 łyżki sosu sojowego i smażyć obracając jeszcze 2 minuty. Odstawić.
Kapustę wrzucić do woka (duże patelni albo sporego garnka) i podsmażyć ok. 15 minut na 3 łyżkach oleju aż się lekko zeszkli. Dodać przygotowane wcześniej pieczarki oraz mięso i dusić jeszcze kilka minut.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *