Krem jarzynowy z dynią - przepis

Krem jarzynowy z dynią
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • 0,5 kg obranej dyni
  • 2 nieduże marchewki
  • 1 średni ziemniak
  • 2 pomidory bez pestek (ewent. 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego)
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • przyprawy: sól, pieprz, szczypta imbiru, większa szczypta gałki muszkatołowej
  • do podania: grzanki i/lub prażone pestki dyni

Przygotowanie

Warzywa obrać, pokroić w większą kostkę i poddusić na oliwie. Jak trochę zmiękną, zalać wodą do przykrycia warzyw i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 minut. Zblendować i doprawić.
Podawać z grzankami i/lub uprażonymi pestkami dyni.

Tagi: , , , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *