Krem z marchewki z mlekiem kokosowym - przepis

Krem z marchewki z mlekiem kokosowym
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (5 głosów, ocena: 4,20)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 15 min
  • Czas gotowania: 1 godz
  • Ilość porcji: 6
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 2 kilogramy młodej marchewki
  • 1 cebula
  • 4 średnie ziemniaki
  • imbir w korzeniu (kilka cm )
  • 400 ml mleka kokosowego
  • sól
  • oliwa
  • do podania: pestki dyni

Przygotowanie

Na łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Smażymy 2-3 minuty często mieszając po czym zalewamy wodą tak, aby w całości zakryła warzywa (1,5-2 litry). Dodajemy obrany imbir i gotujemy zupę, aż marchewka będzie miękka.
Lekko wystudzoną zupę blendujemy, dodajemy mleko kokosowe i solimy do smaku.
Podajemy z prażonymi pestkami dyni.

Tagi:

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *