Składniki
- Czas przygotowania: 5 min
- Czas gotowania: 20 min
- Ilość porcji: 12
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Bistro 24
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- tabliczka czekolady pokrojonej w kosteczkę pół na pół cm
- 1/2 szklanki oleju
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
Przygotowanie
W jednej misce wymieszać składniki suche (mąka, cukier, proszek, kakao, czekolada), w drugiej mokre (olej, jajko, mleko). Połączyć mokre z suchymi. Ciasto nakładać do foremek i piec ok. 17-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200'C.
Mmm, musiał być pyszne 🙂
Były dobre, ale następne będą z gorzką czekoladą. Zdecydowanie wolę mniej słodkie a bardziej kakaowe. 🙂