Muffinki mocno czekoladowe - przepis

Muffinki mocno czekoladowe
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (15 głosów, ocena: 3,67)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 20 min
  • Ilość porcji: 12
  • Poziom trudności: łatwe
  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 3 czubate łyżki kakao
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 jajko

Przygotowanie

Do dużej miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i cukier puder. Wszystko razem dokładnie wymieszać. W drugiej misce połączyć mleko, olej i jajko. Do miski z suchymi składnikami przelać składniki mokre, wymieszać łyżką niekoniecznie bardzo dokładnie. Na koniec dodać pół tabliczki posiekanej czekolady i jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Gotowe ciasto przekładać do foremek, wierzch posypać resztą posiekanej czekolady.
Piec w temperaturze 185'C około 20 minut.

Tagi: , ,

komentarze 3

  1. Kasia 7 grudnia 2014 at 14:02 Reply

    Polecam!!!! Muffiny przepyszne, zniknęły w mgnieniu oka:)

  2. młody kucharz 30 grudnia 2014 at 14:19 Reply

    czy można piec muffiny w samych papilotkach?

    • Agnieszka 30 grudnia 2014 at 23:11 Reply

      Można. Będą tylko trochę szersze, bo ciasto rozepcha lekko papilotki.

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *