Składniki
- Czas przygotowania: 15
- Czas gotowania: 25
- Ilość porcji: 15
- Poziom trudności: łatwe
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- dodatki: 1 łyżeczka cukru waniliowego i 1 łyżka kakao
Przygotowanie
W jednej misce wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, cukier), w drugiej mokre (jajko, mleko, olej). Połączyć mokre z suchymi. Rozdzielić powstałe ciasto na 2 części. Do jednaj dodać cukier waniliowy, do drugiej kakao, obie zamieszać do połączenia składników. Ciasto nakładać do foremek do 3/4 wysokości na przemian (trochę jasnego, trochę ciemnego) i piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175'C.
Porcja wystarcza na około 15 muffinek.
Tagi: babeczki, coś słodkiego, kakao, muffinki, szybki przepis, wanilia
Skomentuj ten przepis