Muffinki waniliowo-kakaowe - przepis

Muffinki waniliowo-kakaowe
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 15
  • Czas gotowania: 25
  • Ilość porcji: 15
  • Poziom trudności: łatwe
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • dodatki: 1 łyżeczka cukru waniliowego i 1 łyżka kakao

Przygotowanie

W jednej misce wymieszać składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, cukier), w drugiej mokre (jajko, mleko, olej). Połączyć mokre z suchymi. Rozdzielić powstałe ciasto na 2 części. Do jednaj dodać cukier waniliowy, do drugiej kakao, obie zamieszać do połączenia składników. Ciasto nakładać do foremek do 3/4 wysokości na przemian (trochę jasnego, trochę ciemnego) i piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175'C.
Porcja wystarcza na około 15 muffinek.

Tagi: , , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *