Składniki
- Czas przygotowania: 10 min
- Czas gotowania: 30 min
- Ilość porcji: 12
- Poziom trudności: łatwe
- 250 g mąki
- 100g cukru
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 100 g roztopionego masła
- 2 jajka
- 1-2 łodygi rabarbaru
Przygotowanie
Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. W większej misce wymieszać ze sobą mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. W drugiej połączyć wszystkie składniki mokre tzn. mleko, roztopione masło i jajka. Dodać do mąki razem z rabarbarem i wymieszać tylko do połączenia składników. Nałożyć do foremek i piec w 180 stopniach około 30 minut (do suchego patyczka).
lubię takie slodkości