Placki jogurtowe z jagodami - przepis

Placki jogurtowe z jagodami
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 450 g jogurtu greckiego lub naturalnego
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju roślinnego lub roztopionego masła
  • 5 łyżek cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 250 g jagód

Przygotowanie

W większej misce zmiksować jogurt z jajkami i 4 łyżkami oleju, dodać cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą. Zmiksować do połączenia się składników w gładką i jednolitą masę. Dodać jagody i delikatnie wymieszać łyżką.
Placki smażyć na niezbyt dużym ogniu, do czasu aż urosną i będą ładnie zrumienione.
Posypać cukrem pudrem. Można też podawać z bitą śmietaną, syropem klonowym.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *