Śledzie z cytryną i cebulą - przepis

Śledzie z cytryną i cebulą
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 4,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 8 filetów śledziowych
  • 10 małych liści laurowych
  • 2 średnie cebule pokrojone w piórka
  • 2 łyżeczki ziaren ziela angielskiego
  • 2 cytryny, sparzona wrzątkiem i pokrojona na cienkie plasterki
  • oliwa

Przygotowanie

W dużym słoiku (o pojemności ok. 1l) lub innym szklanym naczyniu układać warstwami pokrojone śledzie, cebulę i plasterki cytryny. Między warstwy wkładać liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego. Całość dopełnić oliwą tak aby przykryła wszystkie składniki. Wstawić do lodówki na minimum 24 godziny.

Tagi: ,

1 komentarz

  1. iza 9 stycznia 2014 at 00:16 Reply

    bardzo mi się podoba ten przepis

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *