Składniki
- Czas przygotowania: 30 min
- Czas gotowania: 1 godz
- Ilość porcji: 5
- Poziom trudności: łatwe
- 0,5kg mielonego z indyka
- 1 kapusta pekińska
- 2 woreczki ryżu
- 1/2 cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 3 jajka
- bułka tarta
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
- olej do smażenia
- bulion
- przecier pomidorowy
Przygotowanie
Mielone wymieszać z drobno pokrojoną kapustą i cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ugotowanym na sypko ryżem i jajkami. Doprawić do smaku. Dodać bułkę tartą, żeby się dobrze kleiło i lepić spore kotleciki. Kotleciki obsmażyć na patelni i przełożyć do garnka z szerokim dnem. Zalać gorącym bulionem zaprawionym przecierem pomidorowym. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około godziny. Podawać z odrobiną bulionu, w którym się gotowały albo z sosem pomidorowym.
Tagi: kapusta pekińska, mielone, ryż
Skomentuj ten przepis