Szybkie gołąbki - przepis

Szybkie gołąbki
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 30 min
  • Czas gotowania: 1 godz
  • Ilość porcji: 5
  • Poziom trudności: łatwe
  • 0,5kg mielonego z indyka
  • 1 kapusta pekińska
  • 2 woreczki ryżu
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
  • olej do smażenia
  • bulion
  • przecier pomidorowy

Przygotowanie

Mielone wymieszać z drobno pokrojoną kapustą i cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ugotowanym na sypko ryżem i jajkami. Doprawić do smaku. Dodać bułkę tartą, żeby się dobrze kleiło i lepić spore kotleciki. Kotleciki obsmażyć na patelni i przełożyć do garnka z szerokim dnem. Zalać gorącym bulionem zaprawionym przecierem pomidorowym. Gotować pod przykryciem na małym ogniu około godziny. Podawać z odrobiną bulionu, w którym się gotowały albo z sosem pomidorowym.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *