Tarta z boczkiem, porami i kukurydzą - przepis

Tarta z boczkiem, porami i kukurydzą
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 20
  • Czas gotowania: 40
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 jaja
  • 300 ml mleka
  • 300 g startego żółtego sera
  • 2 małe pory
  • 300 /400 g pokrojonego w kostkę boczku
  • puszka kukurydzy

Przygotowanie

Boczek pokrojony w kostkę wrzucamy na patelnię i smażymy aż do wytopienia tłuszczu. Przekładamy do jakiejś miseczki. Pory myjemy, przekrajamy wzdłuż na pół i kroimy (już poprzecznie) na niezbyt cienkie paski (ok.5mm). Wrzucamy na pozostały po boczku tłuszcz i smażymy do miękkości.
W misce roztrzepujemy 3 jajka, dodajemy mleko, starty żółty ser i kukurydzę i mieszamy.
Dodajemy ostygnięty boczek i pory.
Formę do tarty smarujemy tłuszczem, nakładamy ciasto francuskie i wlewamy masę.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok.40 - 50 min.

Tagi: , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *