Wątróbka duszona z cebulą - przepis

Wątróbka duszona z cebulą
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • 0,5kg wątróbki drobiowej
  • 3 średnie cebule
  • olej do smażenie
  • mąka do obtoczenia
  • przyprawy: sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie

Cebulę pokroić w talarki. Wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Smażyć do lekkiego zbrązowienia. W tym czasie w zimnej wodzie umyć wątróbkę, osuszyć papierowymi ręcznikami, pokroić, doprawić lekko solą, świeżo zmielonym pieprzem i majerankiem. Obtoczyć w mące. Dorzucić do gotowej cebuli i smażyć chwilę obracając od czasu do czasu. Następnie dusić kilka minut pod przykryciem.
Podawać ziemniakami lub z pieczywem.

Tagi:

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *