Zupa krem z cukini z tymiankiem - przepis

Zupa krem z cukini z tymiankiem
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 4
  • Poziom trudności: łatwe
  • 1 cebula
  • 3 nieduże cukinie
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,75 litra bulionu
  • sól, pieprz
  • garść świeżo oberwanych listków tymianku
  • masło do smażenia

Przygotowanie

Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na maśle aż zmięknie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Po około minucie dorzucić pokrojoną w kostkę cukinię (jeśli jest młoda, nie trzeba jej obierać ani wybierać nasion), listki tymianku oraz doprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut. Zalać bulionem i gotować do miękkości. Zblendować. W razie potrzeby doprawić.
Na talerzach posypać delikatnie listkami tymianku lub posiekanym szczypiorkiem.

Tagi: ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *