Gotowana młoda kapusta - przepis

Gotowana młoda kapusta
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 3,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 30 min
  • Poziom trudności: łatwe
  • 2 niewielkie młode kapusty
  • 2 młode marchewki
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki masła lub margaryny
  • przyprawy: sól, pieprz, lubczyk
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Przygotowanie

Do sporego wrzucić posiekaną kapustę i pokrojoną w plasterki marchewkę. Zalać wodą, dodać masło lub margarynę i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 minut. Jak warzywa będą miękkie, dodać koperek i doprawić do smaku. Podawać na ciepło.

Tagi: , ,

1 komentarz

  1. vbenita 22 czerwca 2013 at 18:15 Reply

    Nareszcie znalazłam normalny przepis na młodą kapustkę! Nie znoszę udziwnień i wkładania do potrawy wszystkiego, co się da. Tak trzymaj! Będę zaglądała częściej.

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *