Składniki
- Czas przygotowania: 10 min
- Czas gotowania: 45 min
- Ilość porcji: 3
- Poziom trudności: łatwe
- Źródło: Jusia gotuje
- 0,5 kg mięsa gulaszowego z indyka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 1 spora łodyga selera naciowego
- 4 duże pieczarki
- 1/2 szklanki groszku
- 1/2 szklanki fasolki szparagowej
- 2 łyżki natki pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 liść laurowy, 1 ziele angielskie
- 2 łyżki oliwy
Przygotowanie
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką a następnie podsmażyć na oliwie w rondlu lub dużej patelni. Następnie dodać pokrojoną w półplasterki cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć jeszcze kilka minut. Potem zalać wodą tak, aby w całości przykryła mięso, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w półplasterki marchewkę, pokrojony w plasterki seler i w części pieczarki. Dusić pod przykryciem około pół godziny (aż mięso będzie miękkie). Po tym czasie dodać groszek i fasolkę i dusić jeszcze 10 minut. Na koniec dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Skomentuj ten przepis