Gulasz z indyka - przepis

Gulasz z indyka
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (2 głosów, ocena: 4,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 45 min
  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 0,5 kg mięsa gulaszowego z indyka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 spora łodyga selera naciowego
  • 4 duże pieczarki
  • 1/2 szklanki groszku
  • 1/2 szklanki fasolki szparagowej
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 liść laurowy, 1 ziele angielskie
  • 2 łyżki oliwy


Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką a następnie podsmażyć na oliwie w rondlu lub dużej patelni. Następnie dodać pokrojoną w półplasterki cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć jeszcze kilka minut. Potem zalać wodą tak, aby w całości przykryła mięso, dodać liść laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w półplasterki marchewkę, pokrojony w plasterki seler i w części pieczarki. Dusić pod przykryciem około pół godziny (aż mięso będzie miękkie). Po tym czasie dodać groszek i fasolkę i dusić jeszcze 10 minut. Na koniec dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi: , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *