Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym - przepis

Zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 30 min
  • Ilość porcji: 8
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 300 g czerwonej soczewicy
  • 1 puszka (400 ml) pomidorów całych
  • 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego
  • 2 marchewki
  • 1 duży ziemniak lub 2 mniejsze
  • 1 cebula
  • przyprawy: sól, 2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka imbiru, 1/2 łyżeczki kurkumy

Przygotowanie

Do większego garnka wsypać soczewicę. Dodać pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaka, przekrojoną na pół cebulę, pomidory z puszki i mleko kokosowe. Całość zalać 1 litrem wody i gotować na małym ogniu pod przykryciem do zmięknięcia warzyw. Na koniec przyprawić i dolać wody, jeśli zupa jest za gęsta. Zagotować.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *