Szparagi w cieście francuskim - przepis

Szparagi w cieście francuskim
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 5 min
  • Czas gotowania: 12 min
  • Ilość porcji: 2
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • pęczek zielonych szparagów
  • gotowe ciasto francuskie
  • szynka cienko pokrojona (np. gotowana, suszona parmeńska lub serrano)
  • tarty ser (parmezan, grana padano, cheddar)
  • oliwa
  • sól morska

Przygotowanie

Szparagi opłukać, odłamać i wyrzucić zdrewniałe grubsze końce.
Ciasto francuskie rozwałkować, wyciąć 6 kwadratów i ułożyć je na blaszce do pieczenia. Przykryć plasterkiem lub połową większego plasterka szynki, na środek, po ukosie kwadratu położyć szparagi, pośrodku posypać tartym serem.
Najpierw owinąć szynkę wokół szparagów, a następnie ciasto francuskie. Wystające szparagi posmarować oliwą i posypać solą.
Blaszkę wstawić do piekarnika i piec przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 220'C.

Tagi: ,

1 komentarz

  1. iza 17 maja 2014 at 15:11 Reply

    jakie ładne rumiane 😉 chętnie bym porwała

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres email nie zostanie opublikowany.