Składniki
- Czas przygotowania: 10 min
- Czas gotowania: 75 min
- Ilość porcji: 3
- Poziom trudności: łatwe
- 6 podudzi z kurczaka
- 2 czerwone papryki
- 1 zielona papryka
- 1 kolba kukurydzy
- kilka gałązek tymianku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka soli
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
Olej wymieszać w miseczce ze słodką papryką, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą natrzeć podudzia i, jeśli przygotowujemy danie odpowiednio wcześniej, odstawić na kilka godzin do lodówki.
Paprykę pokroić na kawałki i razem z odciętymi ziarnami kukurydzy umieścić na spodzie naczynia do zapiekania. Na warzywach ułożyć mięso i gałązki tymianku. Piec około godzinę w piekarniku nagrzanym do 180'C, w połowie obrócić mięso na drugą stronę. Potem jeszcze dopiec 10-15 minut w wyższej temperaturze, żeby podudzia ładnie się zrumieniły.
Skomentuj ten przepis