Kurczak z papryką i kukurydzą - przepis

Kurczak z papryką i kukurydzą
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Czas przygotowania: 10 min
  • Czas gotowania: 75 min
  • Ilość porcji: 3
  • Poziom trudności: łatwe
  • 6 podudzi z kurczaka
  • 2 czerwone papryki
  • 1 zielona papryka
  • 1 kolba kukurydzy
  • kilka gałązek tymianku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Olej wymieszać w miseczce ze słodką papryką, solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą natrzeć podudzia i, jeśli przygotowujemy danie odpowiednio wcześniej, odstawić na kilka godzin do lodówki.
Paprykę pokroić na kawałki i razem z odciętymi ziarnami kukurydzy umieścić na spodzie naczynia do zapiekania. Na warzywach ułożyć mięso i gałązki tymianku. Piec około godzinę w piekarniku nagrzanym do 180'C, w połowie obrócić mięso na drugą stronę. Potem jeszcze dopiec 10-15 minut w wyższej temperaturze, żeby podudzia ładnie się zrumieniły.

Tagi: , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *