Zupa krem z marchewek - przepis

Zupa krem z marchewek
słabejest okdobrebardzo dobrerewelacja! (1 głosów, ocena: 5,00)
Loading...

Składniki

  • Ilość porcji: 6
  • Poziom trudności: łatwe
  • Źródło:
  • 1/2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 3/4 kg marchewek
  • 1 l bulionu
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 30%
  • świeżo zmielony czarny pieprz

  • do podania: feta, kiełki, ziarna słonecznika i dyni

Przygotowanie

W garnku rozpuścić masło. Chwilę podsmażyć na nim cały czas mieszając pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i zalać gorącym bulionem. Doprawić kminem, wymieszać i gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut aż marchewka zmięknie. Zestawić z ognia, doprawić pieprzem, wlać śmietankę i zblendować.
Podawać z kostkami fety, kiełkami i uprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika i dyni.

Tagi: , , , ,

Wykorzystałaś/(eś) ten przepis w swojej kuchni? Podziel się z nami swoją opinią!

Skomentuj ten przepis

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *